Tartışmadan kaçmak.

How i met your mother'ın bu sezonunun tamamiyle sosyal mesaj içerikli olduğunu söyleyebilirim. Dizinin son bölümünde onların anlatmak istedikleri, benim anlamak istediğim ise; ilişkilerin yürümesinin sebebi olan "alttan almak" olgusu.


Diziye göre tartışmadan kaçmak ya da tarışma yaratmamak daha sonradan kötü sonuçlara yol açıyor. Alttan almak yerine yanlışın üzerine gidilmeli, onla yüz yüze gelinmeli ve her zaman çözülecek anlamına gelmemeli. Bu durum için de ayrılıklar icat edilmiş. Olmuyorsa zorlamanın manası yok kısmını ise Barney ilk dakikalarda şöyle açıklıyor. 
"Hiç istemediği halde bulaşıkları saniyesinde yıkamayı kabul eden Marshall'ın ayrılmak üzere oldukları teziyle" çünkü insanlar bu tarz şeyleri ya birine kur yaparken ya da kaybetmek üzere olduklarını farkettiklerinde bu olayı geriye çevirmek için kullanırlar. Sadece ilişkiler için değil diğer olaylar için de bu söz konusu olabiliyor. Zaten bi insan gitmek isterse onu geri çevirmek saçmadır çünkü gitmeyi istediğine göre bi şeyler bitmiş, gitmiş demektir. Onu kendi yerine koyacak olan yine kendisidir. Sizin yapmacık ödülleriniz veyahut süprizleriniz sadece sizi siz olmaktan çıkacaktır. Önemli olan o kaybettirme yolunda pek yürümemek; ama bunun imkansızlığı insanların farklı farklı olmasıyla karşısına çıkar insanın.
O yüzden eğer birisi yanınızdaysa ve sizinle kalıyorsa her şeye rağmen o insan sizindir; ama gitmek istemiş ve bunu çeşitli bahanelere bulayarak size sunuyorsa "bırakın gitsin".


Günün radyo istasyonu :
Radyo için * winamp içindir.
Orijinal site için