Güven

Güven nedir ? Güvenmek kavramı nasıl yiter? Güven, arkanıza bakmadan yolun ortasında ilerleyebilmenizi sağlayan güdüdür. Güven, insanların içinde hali hazırda olan bi olgudur. Sonradan kazanılmaz. Sadece var olan üstü kapalı hissiyatın üzerindeki örtü kaldırılır.
Güven, aslında basit bi kavramdır. İnsan hayatında büyük önemi olsa da düşünemeyen varlık olan hayvanın içinde de var olan güvenme güdüsü basit bi kavramdır.
Güven kavramının yitmesi nasıl olur?
İnsanlar materyal olarak çok şey kaybederler. Toka, para, anahtar, cüzdan... Somut bir olgu nasıl yitebilir? Elle tutulmayan şey nasıl yitebilir?
İnsanların gelişi güzel kullandıkları bi takım sözcükler içerisinde "seni seviyorum" dan sonra en çok sık kullanılan şey "güvenmek" tir.

-Sana güvenim kalmadı
-Sana güvenemiyorum.

Güvenmek nedir diye sorduğunuzda emin olun çoğu insan sizi tatmin edecek cevap veremeyecektir. Düşünün ki dağlık bi alanda bisikletle geziye çıktınız, yokuş-aşşağı inerken direksiyon üzerinde, sağ tarafta bulunan freni kullandınız ve takla attınız. Bi dahaki sefer ya o yokuştan aşşağıya inmezsiniz ya da o freni kullanmazsınız. Peki size başka bi bisiklette sağ taraftaki frenin arka tekerlekleri frenlere ait olduğunu söylesem ? Yine de düz yolda yavaşça dener ondan sonra tekrar kullanırsınız. Bence güven dediğimiz şey öğrenilmiş veya bundan ders çıkarılmış hatalardır.
Sonuçta eğer bi insan güven kaybı yaşıyorsa buna "seninle bi sürü hatamız oldu ve bunun aynısını olmasına izin veremem" demek diyebiliriz.
Güven insanın içinde olan bi şeydir. Her insan için ayrı ayrı dilimleri vardır. Sonsuzdur. Yitmez. Sadece o dilimin üzerine bi örtü çekilir ve unutulmaya çalışır.

Siz siz olun, arkanıza bakmadan yürümeyi denemeyin.

ilker.